Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Заставу за директора Львівського бронетанкового внесла сестра

Заставу у розмірі 2 млн грн, визначену судом за директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа, внесла його сестра. Про це він сам повідомив сьогодні, 19 липня, під час прес-конференції у Львові.

За словами Тимківа, сестра з 2002 року займається будівельним бізнесом. 

Нагадаємо, учора, 18 липня, Романа Тимківа звільнили з-під варти після внесення застави, визначеної Солом’янським районним суд Києва у розмірі 2 млн грн.

Як відомо, службових осіб Центрального бронетанкового управління Збройних сил звинуватили у змові зі службовими особами «Львівського бронетанкового заводу», засновником ТОВ. За версією слідства, вони за участі фірм з ознаками фіктивності розробили та реалізували корупційну схему із закупівлі запчастин та комплектувальних елементів до бронетанкового озброєння і техніки, чим вчинили розтрату бюджетних коштів у 2015 році на суму 28,5 млн грн.

За даними Спеціальної антикорупційної прокуратури, суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше були у використанні. До того ж ці вживані, а інколи й неробочі двигуни, у 2008-2009 роках вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів було припинено ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ