Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заступник глави СБУ підтвердив, що пішов з посади через Шокіна

Головною причиною, чому Віктор Трепак подав у відставку з посади першого заступника голови СБУ - начальника ГУ по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю стала неможливість ефективно боротися з корупцією, поки на чолі ГПУ знаходиться Віктор Шокін. Про це Трепак повідомив в інтерв'ю виданню Дзеркало тижня.

"Насправді я подав два рапорти на звільнення з посади. Перший — 29 жовтня на ім'я голови СБУ. Я діяв у відповідності з існуючими в Службі правилами: заступник голови подає рапорт про звільнення голови, а голова на його підставі вносить подання президенту, який видає відповідний указ. За аналогією з процедурою призначення на цю посаду.

Після того, як з моменту подачі рапорту пройшло 10 днів і на нього не було належної реакції, 9 листопада я подав другий рапорт — вже безпосередньо на ім'я президента. Закон дає мені таке право: у відповідності зі ст. 13 закону "Про Службу безпеки України", подання голови Служби обов'язково для призначення його заступника, а для звільнення закон такого представлення не потребує. Тому я звернувся безпосередньо до президента. Зараз перебуваю на лікарняному", - розповів Трепак.

Заступник голови СБУ повідомив про те, що перш ніж подати рапорт, він зустрічався з президентом Порошенком 28 жовтня. Предметом розмови з главою держави була, в тому числі, і справа так званих "діамантових прокурорів".

"Я попросив звільнити мене із займаної посади "у зв'язку з неможливістю виконання очолюваним мною спеціальним підрозділом визначених законом завдань щодо протидії корупції та організованій злочинності через перебування на посаді генерального прокурора України Шокіна В.М." Це — головна причина мого рішення. Хоча і не єдина", - розповів він.

ДТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ