Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Заступника директора Одеського НПЗ затримали в Борисполі

Правоохоронці затримали в аеропорту "Бориспіль" заступника директора ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" за підозрою в організації схеми фіктивного вивезення 700 тис. тонн нафтопродуктів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган, передає Цензор.НЕТ.

Сьогодні, 21 квітня, на підставі постанови Приморського районного суду м. Одеси в смт. Бориспіль прокуратура Одеської області спільно зі співробітниками Нацполіції області та Управління СБУ в Одеській області затримали одного із заступників Генерального директора ПАТ "Одеський НПЗ", який відповідав за організацію фіктивного вивезення нафтопродуктів через нафтопереробний завод.

За даними слідства, під керівництвом вказаного чоловіка на Одеському нафтопереробному заводі було оформлено фіктивне вивезення в порядку реекспорту через ТОВ "Лагуна-Рені" понад 700 тис. тонн світлих нафтопродуктів, які фактично реалізовані підконтрольними злочинній організації фіктивними підприємствами на території України без сплати обов'язкових митних платежів і зборів. Унаслідок таких дій до державного бюджету України не надійшло податків на суму понад 2,1 млрд грн.

Органом слідства затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 255 (участь у злочинній організації), ч. 4 ст. 28 - ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, вчинене злочинною організацією), 366 (службове підроблення). 

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ