Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Засуджений умовно за ДТП шестирічної давності може отримати реальний термін

Апеляційний суд Львівської області виніс вирок 39-річному мешканцю Дрогобиччини – 5 років в’язниці з трирічним позбавленням права керувати транспортними засобами. Чоловіка засудили за те, що він у 2011 році збив на тротуарі жінку, повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Дорожньо-транспортна пригода трапилась у грудні 2011 року у смт. Підбуж на Львівщині.

Неуважність водія призвела до того, що він втратив контроль на автомобілем, виїхав на тротуар та здійснив наїзд на 60-річну жінку, яка від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці аварії.

Зазначимо, що раніше у цій справі Дрогобицьким міськрайонним судом двічі постановлялись незаконні рішення, які скасовувались через істотні порушення кримінального процесу.

Востаннє цим же судом у травні 2017 року винуватця смертельної ДТП хоча і засуджено до 5 років позбавлення волі, однак звільнено від відбування покарання на підставі ст.75 КК України та призначено іспитовий термін 3 роки.

Крім цього, місцевий суд не позбавив водія права керувати транспортними засобами, залишивши поза увагою свідчення очевидців про перебування зловмисника у стані алкогольного сп’яніння, а також незаконно звільнив його від відбування покарання згідно з актом амністії.

Оскільки апеляційний суд Львівщини 23 жовтня цього року задоволив апеляцію прокурора лише частково та,  застосувавши Закон України «Про амністію у 2014 році», звільнив засудженого від відбування покарання, прокуратура області оскаржуватиме таке рішення у касаційному порядку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ