Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Засуджений за крадіжку онук втягнув свою бабусю у наркобізнес

Відбуваючи за скоєну крадіжку покарання у Дрогобицькій виправні колонії №40, 21-річний львів’янин вирішив організувати справжній наркобізнес. Залучивши до цієї справи рідну бабусю, злочинець завдяки їй торгував наркотиками у вказаному вище пенітенціарному закладі, повідомили у Відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.

Ув’язнили молодика за скоєння вже не першого злочину. Зокрема, у 2009 році хлопця судили за статтею 296 частиною 4 Кримінального кодексу України. Тоді він отримав вирок - до 3 років позбавлення волі, однак був звільнений достроково. Однак у 2010 році він знову був затриманий за вчинення крадіжки, під час якої проник через віконце магазину, звідки викрав горілчані вироби на суму 1 355 гривень. Отримавши чотири роки позбавлення волі, львів’янин, відбуваючи покарання у Дрогобицькій виправній колонії, вирішив не гаяти намарно часу та організував наркобізнес.

25 травня цього року зловмисник, будучи у колонії, попросив свою бабусю, 58-річну львів’янку, принести йому передачу. При цьому він виставив їй одну умову: жінка обов’язково повинна їхати у Дрогобич через місто Стрий, щоби там отримати для нього передачу. Паралельно засуджений повідомив чоловіка, який мав зустрітися із бабцею у Стрию, та описав йому свою родичку.

У Стрию до жінки підійшов хлопець та передав два поліетиленові пакети з продуктами харчування. Крім того, невідомий вказав на паперовий згорток, що лежав біля упаковки зі згущеним молоком в одному з пакетів. 

Отримавши пакети з харчами від невідомого чоловіка, бабуся замовила таксі і вирушила до свого онука. Під час поїздки в авто, вона витягнула один з пакетів, всередині якого виявила презервативи. В одному з них були два пакети з героїном (як з’ясували згодом експерти), а в іншому презервативі був вміщений пакет з героїном та трьома таблетками.

Діючи за вказівками онука, бабця приїхала у Дрогобицьку виправну колонію. Щоправда, аби приховати надійніше наркотики, жінка вклала презервативи, у яких вони знаходились, до упаковки зі згущеним молоком. 

Під час передачі пакетів з харчами, працівники виправної колонії виявили, що одна з упаковок зі згущеним молоком була пошкоджена, а на дотик відчувалось, що всередині є сторонні предмети. Для проведення детальнішої перевірки, було викликано працівників міліції, які у присутності понятих виявили та вилучили з презервативів пакети з героїном і таблетками субутексу, які жінка перед цим вклала до упаковки зі згущеним молоком. 

Як з’ясувалося під час проведеної перевірки, жінка добре знала назву таблеток і діяла за інструкціями онука не вперше. Зокрема, на пенсійну банківську картку пенсіонерки приходили кошти у різних сумах. Далі, за телефонними вказівками онука, вона перераховувала їх на інші рахунки, які їй повідомляв.

Крім того, жінка щоразу зустрічалася з молодими особами, які передавали їй згортки і які вона мала доставити за місцем призначення. При цьому їй неодноразово вдавалося передавати наркотики у місце позбавлення волі.

Винахідлива жінка дуже перейнялася новою справою, щоразу вигадуючи нові хованки для «передачок». Прикладом є одна з поїздок, під час якої жінка перерахувала гроші в сумі 3 600 гривень, отримавши за них від невідомого таблетки субутексу в кількості 21 штуки. Після кожної поїздки до пенсіонерки телефонував онук і цікавився, чи все пройшло безперешкодно. 

Також правоохоронці встановили, що при кожному перерахунку грошей на рахунок пенсіонерки, із загальної суми їй залишалось по 100 гривень, які вона використовувала на свої власні потреби. 

На сьогодні Дрогобицьким міським відділом міліції порушено кримінальну справу за статтею 307 Кримінального кодексу України, яка передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі. Жінка розуміє, що своїми діями порушила закон та визнає свою вину.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ