Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Засуджений за вбивство Політковської помер у колонії

У колонії в Росії помер Лом-Алі Гайтукаєв, засуджений до довічного ув'язнення за організацію вбивства російської журналістки Анни Політковської. Про це повідомила служба BBC Україна.

Гайтукаєв помер у колонії у Вологодській області, підтвердили у службі виконання покарань.

"Це дійсно так. У нього було важке хронічне захворювання. Тривалий час він проходив лікування", - цитує РБК речника управління Федеральної служби виконання покарань в області Катерину Автушко.

Цю інформацію підтвердив і адвокат Муслім Джамалутдінов, який представляв інтереси Гайтукаєва. За даними адвоката, у нього було захворювання печінки.

Лом-Алі Гайтукаєв, фігурант низки гучних справ, був засуджений до довічного ув'язнення в колонії особливого режиму у справі про вбивство Анни Політковської в червні 2014 року.

Журналістку і правозахисницю Анну Політковську застрелили в під'їзді її будинку 7 жовтня 2006 року.

Вона працювала спеціальним кореспондентом "Нової газети" і була відома критичними матеріалами про російську владу, ситуацію в Чеченській республіці та на Північному Кавказі.

За версією слідства, саме Лом-Алі Гайтукаєв отримав від невідомої особи замовлення на вбивство журналістки.

З цією метою Гайтукаєв створив злочинну групу, в яку взяв своїх племінників Махмудових, а також Дмитра Павлюченкова і щойно звільненого з ув'язнення Сергія Хаджикурбанова.

Джебраіл Махмудов, його брат Ібрагім, і Хаджикурбанов отримали 14, 12 і 20 років колонії суворого режиму відповідно. Колишній міліціонер Дмитро Павлюченков був засуджений до 11 років колонії.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ