Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Затримано організатора вбивства корсунського журналіста Сергієнка

У вівторок поліція затримала в Києві організатора викрадення і вбивства Корсунського журналіста Василя Сергієнка. За оперативною інформацією, затриманий причетний до скоєння низки інших злочинів, повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

У квітні 2014 року в поліцію звернулася мати журналіста Василя Сергієнка і повідомила, що її сина невідомі особи із застосуванням фізичної сили примусово посадили в автомобіль і вивезли в невідомому напрямку.

За цим фактом поліція почала кримінальне провадження. Оперативники провели комплекс оперативних заходів і 11 квітня 2017 року поліція затримала зловмисника, причетного до вбивства журналіста.

За словами Князєва, під час проведення подальших оперативних заходів поліцейські встановили і організатора вбивства журналіста. 47-річного уродженця Вінницької області оголосили в розшук за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна), ч.3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), п.11-12 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Поліція перевіряє затриманого на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень і встановлює мотив і причини вбивства.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року в Корсунь-Шевченківському Черкаської області зловмисники викрали Василя Сергієнка і пізніше його вбили, а тіло сховали в лісі. Обласна організація партії "Свободи" заявляла, що Сергієнко отримував погрози "за викривальні статті про таємні сторони бізнесу місцевого олігарха Геннадія Бобова". Бобов - чинний нардеп, член групи "Партія "Відродження".

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ