Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Затримано сина голови Апеляційного суду Чернушенка

Генеральна прокуратура та СБУ затримали сина голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка. Про це повідомляє прес-центр ГПУ.

«Слідчими Генеральної прокуратури України спільно з працівниками СБУ 2 липня в порядку ст. 208 КПК України затримано автора SMS-повідомлень, який є сином голови Апеляційного суду м. Києва А.Чернушенка. У вказаних SMS-повідомленнях містились вказівки про прийняття рішень у судових справах, що розглядаються Апеляційним судом м. Києва, які отримував суддя Апеляційного суду м. Києва А.Чернушенко», - йдеться в повідомленні.

Як відзначили у відомстві, упродовж січня 2013 – червня 2015 років Дмитро Чернушенко зі свого мобільного телефону надсилав SMS-повідомлення судді Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку із вказівками щодо ухвалення рішення у справах, які перебувають на розгляді у вказаному суді. 

Наразі затриманий перебуває у СІЗО. Підозру у вчиненні кримінального правопорушення йому мають оголосити впродовж 24 годин

Як повідомлялося, 24 червня Генпрокуратура повідомила голові Апеляційного суду м. Києва Чернушенку про підозру у скоєнні тяжких кримінальних правопорушень, передбачених статтями «незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду», «постановлення суддею завідомо неправосудних судових рішень» Кримінального Кодексу.

Громадське

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ