Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Одещині затримано вантаж цигарок вартістю 100 млн гривень за підозрою у контрабанді

Департаментом боротьби з митними правопорушеннями Державної фіскальної служби України у рамках проведення заходів з протидії контрабандного переміщення на митну територію України підакцизних товарів у середу, 24 серпня, у зоні діяльності Одеської митниці затримано 9 контейнерів з цигарками. Орієнтовна вартість вантажу складає більше 100 млн гривень, передає урядовий портал.

Контейнери прибули о 06.00 до морського порту «Іллічівськ» поромом з Грузії. Згідно з товаротранспортними документами цигарки мали переміщуватись територією України в режимі «транзит» до Республіки Молдова.

Разом з тим, за результатами аналізу товаротранспортних документів, встановлено ознаки їх фіктивності.

Крім того, за попередньою інформацією митних органів Республіки Молдова підприємство, на адресу якого нібито переміщувався даний вантаж, відсутнє у державному реєстрі цієї країни.

На даний час співробітники департаменту боротьби з митними правопорушеннями спільно з працівниками Одеської митниці проводять фіксацію вищевказаного порушення митних правил.

На даний час митниками вживаються заходи щодо унеможливлення “схем” вилучення контрабандного вантажу з метою уникнення відповідальності за порушення митного законодавства та недопущення конфіскації незаконно ввезених товарів.

Боротьба з контрабандою триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ