Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Затверджено склад «тіньового» Кабміну

Прем’єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв оголосив склад опозиційного уряду.

Він зазначив, що віце-прем’єр-міністрами стали В.Стретович, Ю.Кармазін, Б.Тарасюк і О.Доній.

Міністром Кабінету Міністрів став Роман Зварич.

Міністром юстиції стала Олена Шустік, міністром регіонального розвитку - Володимир Бондаренко, міністром економіки та інфраструктури – Олександр Бондар, міністром охорони здоров’я – Сергій Шевчук, міністром освіти та науки – Володимир Полохало, міністром фінансів – Андрій Сенченко, міністром аграрної політики – Іван Кириленко, міністром оборони – Микола Петрук, міністром культури – Ігор Гринів, міністром праці та соціальної політики – Андрій Павловський, міністром енергетики – Олександр Гудима, міністром спорту, туризму та ЄВРО-2012 – Остап Семерак, міністром внутрішніх справ – Геннадій Москаль, міністром надзвичайних ситуацій, екології та природних ресурсів – Юрій Гримчак.

С.Соболєв зазначив, що під час формування складу опозиційного уряду не застосовувалося квотне представництво політичних сил.

"Мій попередній аналіз показує, що представництва, які є на сьогоднішній день "Нашої України – Народної Самооборони" і БЮТ, майже паритетні", - додав політик, передає ІМК.

Засідання опозиційного уряду відбуватиметься щочетверга о 14.00, зауважив Сергій Соболєв.

"Щотижня по четвергах о другій годині ми будемо засідати у Верховній Раді, після чого будуть відбуватися брифінги для преси, щоб повідомити ключові рішення опозиційного уряду", - додав він.

Соболєв також пояснив журналістам, чому лідер Європейської партії Микола Катеринчук не увійшов до складу опозиційного уряду. "М.Катеринчук безпосередньо запрошений до широкої роботи в опозиції, він підписав політичну угоду. І те, що він не увійшов до складу опозиційного уряду, погоджено з ним, оскільки він вважає, що надасть більше можливостей для роботи опозиції саме в межах парламенту і його партії", - зазначив політик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ