Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завчасно попереджені 20 "беркутівців" втекли з України минулого року - Матіос

На початку серпня минулого року за один день з України виїхали 20 "беркутівців". Про це в ефірі "Громадського.ТБ" заявив головний військовий прокурор, заступник генерального прокурора Анатолій Матіос.

"На початку серпня минулого року групою процесуальних керівників і досить патриотичних надзвичайно професійних працівників СБУ була підготовлена феноменальна операція по затриманню 20 на той момен діючих, які проходили службу в органах МВС, працівників Беркута. Але, однак, за досить дивних обставин, перед проведенням операції по їх затриманню, а це мала бути масштабна операція, саме не в Києві, щоб не спричинити бунту і спонтанного протистояння і стрільби саме в столиці, всі ці беркутівці в один день покинули межі України", - заявив А.Матіос.

На його переконання, беркутівці або отримали команду, або були попереджені.

"Про цю операцію знало небагато людей - оперативна група СБУ, технічні підрозділи - зовнішнє спостереження і частково підрозділ "Альфа", процесуальні керівники, перший відділ управління, і перші керівники ГПУ - В.Ярема та А.Аваков", - повідомив А.Матіос.

Нагадаємо, у жовтні затримано екс-командира "Беркуту" за підозрою в злочинах часів Майдану.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ