Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завдяки проекту „З книгою – до дітей” 6 дитячих будинків Львівщини отримали близько 500 книг та 300 журналів

У листопаді, в межах благодійного проекту «З книгою – до дітей», комплекти сучасної художньої дитячої літератури та журналів були передані вихованцям дитячого будинку «Вишенька» у Кам’янка-Бузькому районі, «Добре серце» у Буському районі, «Оранта» у Дрогобичі, «Любисток» у Самборі та «Рідний дім» у Старосамбірському районі, а також у Школу соціальної реабілітації для дітей у Городку – про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова молодіжної християнської організації «Витанія» Тарас Яценко. Загалом, дитячі установи Львівщини отримали близько 500 книг та 300 журналів.
Тарас Яценко також повідомив, що сьогодні комплект літератури та журналів буде передано у Родинний дім «Покрова».
Як повідомила РR-директор видавництва «Грані-Т» та одна з координаторів проекту Ніна Герасименко, ідея проведення проекту «З книгою – до дітей» виникла саме у Львові. Проект стартував 30 вересня, і за цей час організаторам вдалося об’їздити дитячі будинки та виправні заклади по всій Україні. «Всюди одна проблема – ніхто не підтримує дитячі будинки з боку розумового, інтелектуального розвитку. В нас відбуваються епізодичні акції до Дня святого Миколая чи Дня знань, і під час усіх акцій йде лише матеріальна підтримка. Цей проект спрямований на заохочення до читання, на перетворення пасивного читача на активного» - зазначила Ніна Герасименко.
Що стосується самого проекту, то він передбачає 3 етапи. Перший – це наповнення бібліотек дитячих будинків та виправних закладів, другий – робота волонтерів у цих закладах, яка полягає у заохоченні дітей до читання, читання разом з дітьми, і третій етап – це залучення відомих людей, які читатимуть для дітей, зокрема це – Ірина Білик, Сергій Фоменко, Остап Ступка, Яна Клочкова. До речі, завтра у дитячий будинок «Добре серце» у Буському районі завітає письменник-фантаст Сергій Дяченко.
Крім Львівщини проект вже охопив Тернопільську, Херсонську та Івано-Франківську область. Як зазначив Тарас Яценко, проект триватиме 12 місяців, а за його результатами організатори розглянуть питання щодо його продовження.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ