Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра четвертий енергоблок на ЧАЕС накриють захисною аркою

Завтра четвертий енергоблок на ЧАЕС накриють захисною аркою. Про це заявив голова Держатомрегулювання Сергій Божко під час зустрічі із Генеральним директором МАГАТЕ Юкія Амано, повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання.

"29 листопада очікується дуже важлива подія – насування Арки на зруйнований четвертий енергоблок Чорнобильської АЕС (у рамках реалізації проекту нового безпечного конфайтменту)", - йдеться у повідомленні.

Довідка.

У вересні 2007 року Чорнобильська АЕС і французький концерн Novarka підписали контракт на будівництво нового безпечного конфайнменту (НБК) над об'єктом "Укриття" Чорнобильської АЕС. Первісна вартість будівництва оцінювалася в 980 млн євро. Однак через 6 років оцінка вартості будівництва об'єкта збільшилася на 500 млн євро.  

В кінцевому підсумку влітку 2014 року Асамблея донорів Чорнобильського фонду "Укриття" прийняла рішення збільшити до 650 млн євро додатковий внесок країн-донорів для успішного завершення будівництва огороджувального контуру нового безпечного конфайнменту (торцевих стін) з метою перетворити Чорнобильську атомну електростанцію на безпечний та екологічно стабільний об'єкт.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ