Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра до школи підуть 4,2 мільйона українських школярів

Близько 4,2 млн дітей підуть до школи 1 вересня, заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

"Завтра почнуть роботу більш ніж 19 600середніх шкіл в Україні, з них майже 13 тисяч у сільській місцевості (67% від кількості всіх шкіл). За парти сядуть 4 млн. 200 тис. учнів, у тому числі 1,2млн у сільських навчальних закладах ", - сказав Табачник, повідомляє Кореспондент.

За його словами, вперше за парти сядуть понад 416тисяч школярів, а в 10 класи піде 320 000 дітей.

Міністр зазначив, що всі навчальні заклади підготовлені до навчального року, однак є одна школа в Житомирській області, в якій була пожежа і школа в Краснодоні (Луганська область), в якій через зсув необхідно відремонтувати спортзал.

Разом з тим міністр наголосив, що всі діти розпочнуть навчання 1 вересня. Табачник також повідомив, що з 1 вересня почне навчання 21 нова школа, а до кінця 2011 року буде введено в експлуатацію ще 39шкіл.

Він також заявив, що роботодавці мають намір надати вихідний день батькам першокласників 1 вересня. "Ми звернулися до всіх роботодавців, і вони підтримали наші пропозиції: для тих, у кого завтра діти йдуть до першого класу, буде надано вихідний день", - сказав Табачник.

Він також пообіцяв забезпечити школи підручниками для 11 класів до 2 вересня. "Я думаю, що за 2 дні ми 100% це закінчимо", - сказав Табачник. За його словами, станом на 30 серпня 96%підручників довеземо в області і розповсюдимо в школах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ