Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Завтра на сесії Львівської облради депутати можуть зажадати звіту про конфлікт на львівському телебаченні

Цілком можливо, що завтра, 24 листопада, під час сесії Львівської обласної ради буде заслухано інформація про ситуацію, що склалася у Львівській державній телерадіокомпанії, зокрема, йдеться про конфлікт ЛОДТРК та телекомпанії УТ-Захід, яка орендує її частоти. Про це у коментарі Гал-інфо повідомив депутат Львівської облради Олександр Старовойт.

За словами Старововойта, це остаточно вирішуватиметься під час формування порядку денного, тоді мали б визначитися доповідачі з даного питання. «Є депутати, які готові це питання порушити. Думаю, мав би доповісти хтось із посадових осіб. Йдеться про те, що у цей непростий передвиборчий час є конфлікт у обласній телекомпанії через прайм-тайм. Це стратегічний об’єкт, тому депутати повинні отримати повну і вичерпну інформацію про ситуацію, що склалася», – додав депутат. 

 

Олександр Старовойт не став коментувати можливі наслідки конфлікту: «Знаю лише, що є конфлікт, і спершу треба розібратися, в чому він полягає, а тоді вже приймати рішення».

 

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня генеральний директор ЛОДТРК Ярослав Климович заявив про шантаж з боку почесного президента ФК «Карпати» Петра Димінського

 

За словами Ярослава Климовича, апаратну ЛОДТРК захопили представники ТРК «Міст», причина - примусити його підписати сітку мовлення, за якою телекомпанія «Міст» мовила б у прайм-тайм, в ті години, коли виходять програми Львівської телекомпанії. 

 

Тим часом на супутниковому телеканалі «УТ-Захід» мав вийти в ефір запис, на якому Ярослав Климович начебто домовляється з Петром Димінським, почесним президентом футбольного клубу «Карпати», з яким пов'язують телекомпанію «Міст». У сюжеті ідеться про суборенду прайму, при цьому озвучуються певні суми.

 

У коментарі виданню «Телекритика» Ярослав Климович заявив: Сьогодні (20 листопада – ред.) о 18.30 сталася надзвичайна ситуація - охоронці ТРК «Міст» увірвалися у центральну апаратну, де ми працюємо спільно, і заявили, що з 19.00 вони не дадуть вийти в ефір Львівській  телерадіокомпанії. Нападники закрили в апаратній трьох наших працівників - випускового редактора і двох інженерів. Дізнавшись про це, я повернувся до телерадіокомпанії. Коли наша охорона попросила нападників вийти з приміщення, вони створили штовханину. На місце прибули представники правоохоронних органів, які зараз розбираються в цій ситуації. Тимчасом ми викликали наших інженерів, щоб протягом ночі перекомутувати ефірну апаратну і перейти працювати в аналоговому режимі в нашій старій апаратній. Проте інша сторона конфлікту не дає нам доступу до кабелів. Представники правоохоронних органів безпорадні.

 

Це трапилося тому, що засновник каналу «Міст-ТБ», почесний президент клубу «Карпати Львів» Петро Димінський виставив мені такі умови - щоб я віддав студію з усією технікою для їхньої роботи. А також віддав ефірний час - весь прайм-тайм, де працює Львівська телерадіокомпанія, телерадіокомпанії «Міст». Я вважаю ці умови незаконними, і сказав, що не підпишу їх. Папери мені принесли вчора - а сьогодні вони зробили цю провокацію.

 

Пан Димінський поставив у себе в кабінеті камеру. Він записав переговори, які велися по формуванню спільної сітки мовлення. А далі змонтував фрагменти цих переговорів з іншими фрагментами. Це спроба нас залякати. Я чітко сказав: попри будь-який компромат я не буду підписувати будь-яких речей, які шкодять інтересам телерадіокомпанії.  

Між мною і паном Димінським ніколи не було ніяких фінансових відносин.

 

Також 20 листопада близько 22.00  з невідомих причин на 12-му каналі була припинена трансляція виступу почетного президента ФК «Карпати» Петра Димінського, який відбувався в рамках ефірного часу ТРК «УТ-Захід». Ігор Дедишин, представник інтересів інвестора Петра Димінського, зазначив таке:

 

«Вчора (20 листопада) Ярослав Климович визнав в пристуності правоохоронних органів, що саме з його вказівки був зірваний ефір "УТ Захід". Відповідно до ліцензії, ми маємо ввечері ефірний час на 12-му каналі з 21.00 до 24.00. Вважаємо це грубим порушенням наших прав. Ми збираємося звернутися до Держкомтелерадіо з проханням скерувати до Львова комісію, яка б перевірили факти зловживань в діях генерального директора ЛОДТРК Ярослава Климовича. Хочу також наголосити, що виступ Петра Димінського, попри відключення 12-го каналу, був повністю показаний всіма операторами кабельного телебачення. адже передачі "УТ-Захід" транслюються через супутник».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ