Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра проведуть безкоштовну вечірню екскурсію Личаківським кладовищем для усіх, хто прийде

Завтра, першого лютого, о 18.30 на Личаківському кладовищі проводитимуть безкоштовну екскурсію. Проводитиметься вона не лише для журналістів, а й для усіх бажаючих.
Як зазначив у коментарі „Гал-info” директор музею-заповідника “Личаківський цвинтар” Ігор Гавришкевич, екскурсія починатиметься від пам’ятника Марії Конопницької, з центральної площі до могил Івана Крип’якевича, Володимира Івасюка, відвідають поховання польських військових і у зворотному напряму повертатимуться до головного входу.
«Радує те, що бажаючих відвідати дуже багато, замовлення є, отже екскурсії будуть проводитися і на далі не менше двох разів на тиждень. У будь-який день можна замовити екскурсію, але проводити її двоє наших штатних екскурсоводів будуть лише двічі на тиждень», – каже Ігор Гавришкевич. Сума залишається не змінною: від 50 до 80 гривень (30-40 хвилин).
Нагадаємо, на Личаківському кладовищі першу нічну екскурсію проводили 28 січня. Як розповів директор музею-заповідника „Личаківський цвинтар” Ігор Гавришкевич, планують проводити не менше двох таких екскурсій на тиждень.
„Ідея народилася тут, у Львові. Після відзначення чергової річниці Листопадового чину, коли відбулася панахида біля меморіалу УГА, і пізно ввечері усі поверталися, то звернули увагу, яке видовище на Личаківському кладовищі, де багато лампадок біля склепів та могил.
Я почув, що ті люди, які тут покладали свічки, дзвонили до своїх родичів, знайомих, щоб вони приходили на Личаківський цвинтар подивитися, як тут гарно і поклали свічки. Так зародилася ідея проведення нічних чи вечірніх екскурсій на Личаківському цвинтарі. Метою екскурсій буде як і можливість побачити пам’ятки, які є на Личаківському кладовищі, так і необхідність зруйнувати міф чи стереотип про те, що там, де цвинтар, там якась страшилка”, – розповів Ігор Гавришкевич.
За словами Ігоря Гавришкевича, тематика нічних екскурсій дещо інша, ніж денних, маршрут коротший, вона триває менше часу, ніж удень. Починатимуть екскурсію від пам’ятника Марії Конопницької, з центральної площі до могил Івана Крип’якевича, Володимира Івасюка, також відвідуватимуть меморіал УГА, поховання польських військових і у зворотньому напрямку повертатимуться до головного входу. Для групи екскурсія коштуватиме від 50 до 80 гривень (30-40 хвилин). До прикладу, тривалість денної екскурсії – 40 хвилин - 1,5 години, вона коштує 20-40 гривень.
„Під час екскурсій у темний час доби розповідатимуть бібліографічні дані визначних діячів, а також легенди, пов’язані із цими особистостями. У будь-який день можна замовити екскурсію, але проводити її двоє наших штатних екскурсоводів будуть тільки двічі на тиждень. Хоча, все залежатиме від того, чи будуть замовники”, – зазначив Ігор Гавришкевич.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ