Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заява МЗС України у зв’язку з черговою провокацією Кремля

В Україні рішуче засуджують організовану Кремлем чергову провокацію та відкидають усі безпідставні звинувачення на адресу нашої держави.

Під надуманим приводом Кремль розгортає гібридну спецоперацію для виправдання окупації Криму та своїх подальших агресивних дій проти України.

Особливе занепокоєння викликає концентрація російських озброєнь на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу та уздовж українсько-російського кордону. Ця ситуація є вкрай небезпечною для миру та стабільності не лише в Україні, але і в усьому регіоні. Держава-окупант не обмежується щоденними обстрілами на Донбасі, а через інсценовані у Криму провокації намагається перекласти на Україну та наших міжнародних партнерів відповідальність за свої деструктивні дії.

Україна рішуче і послідовно засуджує тероризм в усіх його проявах. На цьому тлі слід пам'ятати, що з моменту початку російської агресії проти України у лютому 2014 року внаслідок терористичних актів, здійснених за участі, а також фінансової, матеріальної та технічної підтримки з боку держави-агресора, загинули тисячі мирних громадян України й інших держав. Йдеться, зокрема, про збиття літака рейсу МН17, ракетних ударів по Волновасі, Маріуполю, Краматорську та інших мирних українських містах.

Україна закликає світову спільноту вжити усіх можливих політико-дипломатичних заходів для того, щоб вплинути на Кремль і запобігти новому витку агресії проти України, а також остаточному зриву Кремлем Мінського процесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ