Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Збережені замки повинні служити державі, а зруйновані треба передати у концесію – Олійник

Голова Львівської обласної адміністрації Петро Олійник вважає цілком прийнятною практику передачі замків у концесію приватним особам. Про це Олійник заявив у коментарі „Гал-info”, коментуючи постанову Кабінету Міністрів України про передачу в концесію двох замків та один палац на Львівщині.
„Я переконаний, що питання передачі замків у області треба розділяти на дві частини – найкращі замки повинні служити державі, їх потрібно залишити у державній формі власності й використовувати для музейних потреб. А зруйновані, які держава не використовує для своїх потреб, потрібно передавати у концесію”, – сказав Олійник.
Як повідомив Олійник, така практика є розповсюдженою у країнах ЄС, зокрема Польщі і Великобританії. В Україні питання передачі замків у концесію лежить у компетенції Кабміну.
Нагадаємо, Кабмін України вніс до переліку об'єктів права державної власності, які можна надавати в концесію, два замки та один палац на Львівщині. Про це йдеться у постанові Кабміну № 1338 від 21 листопада. До переліку цих об'єктів внесено замок – пам'ятка архітектури у с. Свірж Перемишлянського району (1484 рік), замок – пам'ятка архітектури національного значення у с. Старе Село Пустомитівського району (XVI-XVII ст.), палац–пам'ятка архітектури національного значення, с. Тартаків Сокальського району (XIX ст.).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ