Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Збільшимо експорт електроенергії - зросте попит на вугілля, - Турманов

У вугільній галузі склалася критична ситуація зі збутом вугілля, виправити яку може тільки додаткове завантаження теплоелектростанцій (ТЕС) за рахунок збільшення експорту електроенергії.

 Про це заявив голова Профспілки працівників вугільної промисловості України (ППВП) Віктор Турманов.

"Сьогодні спад економіки, спад виробництва електроенергії, що, безумовно, тягне за собою і зниження потреби у вугіллі. Міністерство цим займається. І чим швидше це буде вирішено, тим краще. Якщо ми збільшимо експорт електроенергії, то зросте попит на вугілля", - зазначив Віктор Турманов.

За його словами, уряд робить кроки, щоб зробити продукцію українських ТЕС конкурентною на європейському ринку, зокрема, за рахунок скасування дотаційних сертифікатів в ціні електроенергії для експорту.

"Цим питанням давно потрібно було займатися. Я ще попередньому міністру енергетики (Демчишин) говорив: раз сьогодні електроенергія в такому обсязі не потрібна всередині України, значить треба шукати ринки збуту. Є сьогодні напрямок Молдови, Румунії. Але і інші ринки збуту треба шукати. Іншого шляху у нас просто немає ", - підкреслив глава профспілки вугільників.

«Проблема сьогодні не тільки у Львівській і Волинській областях, а й на шахтах Західного Донбасу. "Накопичилося дуже багато вугілля, а газова група в жарку погоду має схильність до займання. А це вже буде екологічна проблема ", - повідомив Віктор Турманов.

Нагадаємо, що шахтарі вже звернулись до президента, прем'єр-міністра та міністра енергетики і вугільної промисловості – їхні підприємства на межі зупинки. Основна причина — проблема зі збутом вугілля, яка набула критичних масштабів. Для прикладу, на складах ДП «Львіввугілля» майже 100 тисяч тонн. Керівництво «Павлоградвугілля» повідомило, що з 1 по 10 травня підприємство взагалі припиняло видобуток вугілля через проблеми зі збутом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ