Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна Грузії U-17 перемогла на XIV турнірі пам'яті Віктора Баннікова

20 серпня у Київській області завершився XIV традиційний міжнародний турнір Віктора Баннікова, перемогу в якому другий рік поспіль відсвяткувала юнацька збірна команда Грузії серед гравців до 17 років. Про це повідомили в прес-службі ФФУ.

Юнацькі збірні команди Грузії та Ізраїлю, які другий рік поспіль пробилися до фінального матчу турніру першого президента ФФУ Віктора Баннікова, порадували уболівальників, що прийшли на стадіон «Колос» у Борисполі, великою кількістю забитих м’ячів. Але, якщо у травні 2016 року вирішальне протистояння між цими збірними тримало у напрузі прихильників футболу аж до серії післяматчевих пенальті, то цього разу рівної боротьби не вийшло.

Збірна Грузії із перших хвилин зустрічі продемонструвала, що є найсильнішим колективом на поточному Меморіалі. Підопічні Георгі Немсадзе повторили успішний старт поєдинку із українцями у груповому турнірі, коли двічі у дебюті грі змусили капітулювати нашу команду. Ворота ізраїльтян трималися на замку усього чотири хвилини, щоправда, саме захисники команди стали антигероями епізоду, дозволивши собі обрізатися на власній половині поля та вийти Зуріко Давіташвілі на побачення із воротарем. Грузинська «десятка» впевнено переграла воротаря Матана Галанті. Ще через дві хвилини капітану збірної Грузії нічого не залишалося, як підставити ногу під час прострілу Хвічі Кварацхелії з лівого флангу та відправити «сферу» у ворота.

Інтригу фінального поєдинку було остаточно «вбито» у середині першої половини зустрічі. Гіоргі Шалікашвілі завдав удару із центральної зони у лівий нижній кут, відбити який страж воріт збірної Ізраїлю не зумів. Однак Галанті продемонстрував хорошу реакцію на 30-й хвилині, коли Гіоргі Гуліашвлі, немов стоячих, пройшов кількох суперників на шляху від кутового прапорця до штрафного майданчика і завдав авантюрного удару.

До честі команди Гаді Брумера, збірна Ізраїлю не відбувала номер на полі, незважаючи на тотальну перевагу грузинської збірної у першому таймі. Після перерви наставник ізраїльтян виконав серію замін, і це принесло результат. Вже на другій хвилині другого тайму Омрі Рам, який тільки-но з’явився на полі, скоротив відставання у рахунку. Ось тільки надії представників Землі обітованої на спасіння у цій грі були зруйновані на 65-й хвилині, поки Кварацхелія не переправив м’яч у ворота після подачі з кутового.

Офек Овадія міг підсолодити гіркоту поразки збірної Ізраїлю, на 72-й хвилині відправивши м’яч ударом з-за меж штрафного у дальню «дев’ятку». Лука Харшиладзе у неймовірному стрибку зумів нівелювати цю загрозу, а тому фінальний свисток арбітра зафіксував розгромну перемогу збірної Грузії 4:1, яка із честю захистила титул переможців турніру Баннікова.

Кубок і нагороди чемпіонам та призерам турніру вручив президент Федерації футболу України Андрій Павелко. Індивідуальні призи за підсумками змагань дісталися наступним гравцям: 

Кращий воротар – Лука Харшиладзе (Грузія) 

Кращий захисник – Алан Ауссі (Україна) 

Кращий півзахисник: Матуш Бегала (Словаччина) 

Кращий бомбардир – Зуріко Давіташвілі – 5 голів (Грузія) 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ