Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна Росії відсторонена від зимової Олімпіади-2018

Виконком Міжнародного олімпійського комітету за підсумками засідання в Лозанні вирішив усунути російську збірну від участі в зимових Олімпійських іграх у південнокорейському Пхенчхані у лютому 2018 року, - ВВС Україна.

Російські спортсмени, які не причетні до вживання допінгу, зможуть виступити під нейтральним прапором, повідомляє з Лозанни кореспондент Російської служби Бі-бі-сі Юрі Вендік.

Як сказано в прес-релізі МОК, висновки доповіді комісії Семуеля Шміда з фактичної і правової точки зору підтверджують "системне маніпулювання системою боротьби з допінгом" у Росії.

Олімпійський комітет Росії дискваліфікований рішенням виконкому МОК.

Це перше в історії відлучення від Олімпіади країни за допінг. Воно означає, що на Олімпіаді-2018 не буде російського прапора і гімну, а російські спортсмени, чистоту яких підтвердить Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) та міжнародні федерації відповідних видів спорту, зможуть виступити в Пхенчхані в нейтральній формі.

Згідно з рішенням МОК, жоден із чиновників міністерства спорту Росії не отримає акредитацію на Ігри в Кореї.

У МОК при цьому підкреслили, що організація має намір "захистити права окремих російських чистих спортсменів".

У прес-релізі також мовиться, що екс-міністр спорту, віце-прем'єр Росії Віталій Мутко й екс-заступник міністра спорту Юрій Нагорних відсторонені від участі у всіх майбутніх Олімпіадах.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ