Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України з футзалу пробилась на Євро-2014

Національна збірна команда України з футзалу у матчі-відповіді плей-офф Чемпіонату Європи 2014 року поступилася команді Угорщини з рахунком 4:5, але завдяки більшій кількості забитих у протистоянні виїзних м’ячів вийшла до фінальної частини континентальної першості, повідомила прес-служба ФФУ.

Вже на третій хвилині матчі підопічні Євгена Ривкіна пропустили м'яч у власні ворота. Іваняк не встиг зреагувати на дальній удар Ловаша майже з центральної лінії майданчику. Українці за допомогою пресингу перехопили ініціативу і стали періодично загрожувати воротам суперника. На 8-й хвилині м’яч після удару Білоцерківця рикошетом від ноги захисника влетів у ворота - 1:1. До перерви на паркеті йшла позиційна боротьба без забитих м’ячів. 

На початку другого тайму українці мали декілька блискучих можливостей для того, щоб забити, як мінімум, декілька голів. Але м'яч після ударів Кисельова, Сорокіна дивом не йшов у ворота. І все ж таки Білоцерківцю вдалося вдруге вразити ворота команди-господарів, незважаючи на те, що «синьо-жовті» залишились у меншості після вилучення Сімки за друге «попередження» у зустрічі.

Після пропущеного голу угорці здебільшого атакували, а українці шукали щастя у контратаках. З середини тайму угорці моментами почали грати з п'ятим польовим, тому гра проходила здебільшого біля воріт українців. І ця тактика принесла свої дивіденди: на 34-й хвилині Дрот з близької відстані зрівняв рахунок. Але цього угорцям не вистачило.

Кінцівка матчу ознаменувалася справжньою гольовою «перестрілкою»: на влучні удари Валенка та Овсяннікова Угорщина відповіла трьома результативними «пострілами» Куна, Харніша та Дрота. Але цього результату, у підсумку, збірній України вистачило для виходу на Євро-2014!

Євро-2014 пройде з 28 січня по 8 лютого у Бельгії. Жеребкування фінального турніру відбудеться в Антверпені 4-го жовтня.

Євро-2014. Плей-офф

Угорщина − Україна − 5:4 (перший матч - 1:2)

Голи: Ловаш (3), Дрот (34, 40), Кун (36), Харніш (38) − Білоцерківець (8, 26), Валенко (35), Овсянніков (36)

Україна: Іваняк - Сімка, Валенко, Легчанов, Овсянніков - Кисельов, Шотурма, Білоцерківець, Журба, Сірий, Бондар, А. Сорокін, Д. Сорокін, Литвиненко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ