Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України з водного поло дізналася суперників у відборі на Євро-2018

У 2018 році в Барселоні (Іспанія) відбудеться ХХХІІІ Чемпіонат Європи з водного поло. Наразі стала відома система відбору до фінального турніру Євро-2018 та склади кваліфікаційних груп.

Вперше Барселонa прийматиме найпрестижніші континентальні змагання з водного поло. Чемпіонат буде проходити з 14-го по 28-е липня 2018 на майданчиках водного спорткомплексу Bernat Picornell, які стали ареною деяких з найбільш пам’ятних заходів з водних видів спорту, а саме Олімпійських ігор у 1992 році, чемпіонатів світу у 2003 і 2013 роках, а також «Фіналів шістьох» в 2014 та 2015 роках.

Вже після завершення подання заявок стало зрозуміло, що Євро-2018 побив всі рекорди. Отже, загалом 47 національних збірних проявили інтерес до участі в чемпіонаті – з них 27 чоловічих та 20 жіночих. Вісім чоловічих (Сербія, Чорногорія, Угорщина, Хорватії, Італія, Греція, Росія та Іспанія) та шість жіночих (Нідерланди, Греція, Угорщина, Італія, Росія та Іспанія) збірних достроково завоювали путівки до фінальної частини Євро-2018 за результатами Чемпіонату Європи, що проходив у січні 2016 року в Белграді (Сербія). Інші команди-учасниці будуть визначені за результатами кваліфікаційних ігор.

Загалом у фінальній частині Чемпіонату Європи 2018 року в Барселоні зіграють 16 чоловічих та 12 жіночих команд.

Перший тур кваліфікаційних ігор відбудеться 17-е – 19-е березня 2017 року в Празі (Чехія). Дві перші команди за результатами ігор вийдуть у наступний етап, який заплановано провести 6-е – 8-е жовтня 2017 року. Кваліфікаційні ігри серед жіночих команд стартують в жовтні, а не в березні, з огляду на меншу кількість країн-учасниць, що подали заявки. Наразі групи невідомі.

Українська національна чоловіча збірна розпочне відбірковий турнір одразу з другого етапу кваліфікаційних ігор, що відбудеться 6-е – 8-е жовтня 2017 року в Португалії. За результатами жеребкування, наша збірна потрапила у групу «А», де змагатиметься разом з командами Португалії, Литви, а також командою, що посяде друге місце на першому етапі кваліфікаційних ігор.

Кваліфікаційні ігри групи «В» відбудуться в Польщі (Польща, Болгарія, Ізраїль, та команда, що посяде перше місце на першому етапі кваліфікаційних ігор)

Після другого туру жодна команда не припиняє участі у відбіркових іграх, але за результатами проведених ігор будуть визначені пари наступного раунду –  плей-оф, який складається з домашнього і гостьового поєдинків. У 2018 році всі команди-учасниці другого кваліфікаційного туру проведуть матчі плей-оф з командами, що посіли місця з 9-го по 16-е в останньому чемпіонаті Європи з водного поло (Белград-2016): Франція, Румунія, Німеччина, Нідерланди, Словаччина, Грузія, Мальта і Туреччина.

Dynamolviv.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ