Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Збройні сил Швеції знешкоджують вибухівку біля "Північного потоку 2"

Шведські збройні сили ведуть роботи по знешкодженню підводного апарату, який знайшли у Балтійському морі неподалік від газопроводу "Північний потік 2". Про це повідомляється на сайті компанії Nord Stream.

"Шведські збройні сили знаходяться на місці для того, щоб безпечно і професійно знешкодти об'єкт. Вони повинні працювати в умовах сильного вітру, тому ніякого чіткого графіку завершення робіт не було встановлено", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, транспортування по лінії 2, яке закрите на вході в якості запобіжного заходу, буде відновлено, як тільки підтвердиться знешкодження об'єкта.

 Нагадаємо, у виключній економічній зоні Швеції "під час щорічної перевірки діяльності трубопровідної системи "Північного потоку", було знайдено частину боєприпасів у безпосередній близькості від неї".

Шведська берегова охорона та морська адміністрація створили зону безпеки та забороняють суднам підходити на відстань ближчу, ніж 3 морські милі (5,5 км) до місця небезпеки.

Наразі транспортування газу по цій лінії "Північного потоку" призупинено.

Зі свого боку влада Швеції повідомляє, що під час звичайної інспекції виявлено підводний апарат, призначений для розмінування. Він справді має невелику кількість вибухівки для телекерованого знищення виявлених мін. Чий це апарат і як потрапив на місце знахідки - наразі невідомо: в очищенні Балтійського моря від мін часів Першої та Другої світових воєн беруть участь багато держав. Припускають, що його занесло дрейфом.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ