Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Збройні Сили України зацікавлені в поглибленні співпраці із Бундесвером

Як повідомили в прес-службі Генерального штабу ЗСУ, відбулася зустріч начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка із аташе з питань оборони при Посольстві ФРН в Україні полковником Крістіаном Фарконде з нагоди завершення його місії в Україні.

Начальник Генерального штабу подякував полковнику Фарконде за співпрацю, відзначивши важливість глибокого розуміння військово-політичної ситуації в Україні та всебічного донесення цієї інформації до керівництва Федеративної Республіки Німеччина. Полковника Крістіана Фарконде нагороджено Почесним нагрудним знаком Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України «За заслуги перед Збройними Силами України».

Зі свого боку, полковник Фарконде відзначив, що Німеччина добре знає, до яких страшних наслідків призводить війна. «Друга Світова війна стала для нас гірким уроком, і ми не бажаємо повторення подібних трагічних подій сьогодні».

Генерал армії України Віктор Муженко наголосив, що для України знаковою є принципова позиція канцлера ФРН Ангели Меркель відносно України, її територіальної цілісності та суверенітету. Українська сторона також висловила зацікавлення у продовженні плідної співпраці з Бундесвером, особливо в напрямку підготовки військових кадрів.

Начальник Генерального штабу наголосив, що Збройні Сили України відкриті до вивчення та запозичення досвіду передових армій світу та, зі своєї сторони, готові поділитись унікальним досвідом, здобутим за час ведення бойових дій на сході країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ