Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Здихаючий, має здохнути остаточно, – політичний прогноз Тараса Возняка

На Галичині помирають традиційні народні демократичні партії. А виборці замість того, щоб підтримати їх, голосують за такі партії, як «Удар». Про це сьогодні, 10 листопада, під час прес-конфренції зазначив головний редактор журналу «Ї», політолог Тарас Возняк.

«Тому тут не варто ідеалізувати львівських виборців, адже вони самі винні, обираючи такі партії», – додав політолог.

Він також наголосив, що після 2004 року ці місцеві вибори були першими планово недемократичними виборами. Схожі порушення були хіба на виборах у 90-их роках.

На думку Тараса Возняка, «Свобода» здобула великий відсоток, тому що на виборах не було «Батьківщини». «Люди голосували серцем, а серце, як відомо, намальоване на прапорі «Батьківщини». Я вважаю, що «Свобода» навіть не очікувала перемоги, і тепер вся відповідальність покладена на неї. Всім містом керує тільки «Свобода» та Садовий, який залежить від неї», – сказав Тарас Возняк.

Він також додав, що «Свобода» це ідеологічна партія, і тепер усі її сили скеровані до проходження у Верховну Раду. «Звичайно, є позитив у тому, що міська рада оновилася, що до влади прийшли молоді люди. Але якщо ми подивимося на склад ради, то побачимо там багато безробітних та людей без освіти. Якщо вони не дали раду собі у цьому житті, то чи зможуть дати раду багатомільйонному місту?», – запитав політолог.

Тарас Возняк висловив здивування, чому, наприклад, Теодор Дяків, який постійно боровся з підвищенням тарифів, не пройшов до міськради. «Маємо приклад того, як львівський виборець віддячив йому, не обравши. Це свідчить про певний рівень культури і вдячність львівського виборця».

Він також зазначив, що деякі політичні бренди сьогодні помирають, можливо, у цьому є позитив: «Здихаючий, має здохнути остаточно», – сказав Тарас Возняк. На прохання журналістів, уточнити про які саме політичні сили йдеться, він відповів: «Здогадайтесь самі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ