Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Зеленбуд» підтвердив у судах право на ділянку для стадіону Євро-2012 у Львові, місто шукає порозуміння

Сьогодні члени робочої групи по контролю та пошуку інвестора до Євро 2012 Львівської міської ради зустрічались із представниками ВАТ «Зеленбуд», аби з’ясувати наміри товариства щодо 25 га землі, на котрих заплановано побудувати стадіон до Євро-2012. Про це «Гал-info» повідомив член робочої групи, депутат Львівської міськради Сергій Бащук.
Зустріч відбулася після того, як ВАТ «Зеленбуд» виграв у Вищому Господарському суді справу про вилучення Львівською міською радою ділянки під будівництво стадіону для Євро 2012 на вул. Стрийська-Кільцева.
«Наразі у нас ще нема на руках рішення суду. Треба подивитись, на яких підставах було прийнято таке рішення, – каже Бащук. – Однак сама наявність судових процесів відлякує потенційних інвесторів від будівництва стадіону. Звичайно, можна і надалі оспорювати цю справу в судах, але, враховуючи готовність «Зеленбуду» до співпраці і помірність його вимог, ми запропонували «Зеленбуду» офіційно, у письмовій формі викласти свої пропозиції та звернутись із ними до Львівської міськради».
На думку депутата, вирішення цієї проблеми може бути різним: або підписання мирової угоди між міськрадою і «Зеленбудом», або закріплення на сесії міськради земельної ділянки, на яку претендує ВАТ.
«Хочу наголосити, що настрій «Зеленбуду» конструктивний. Товариство згодне віддати 25 га землі, на якій планується спорудження стадіону до Євро-2012. Однак, взамін просить закріпити за ним решту території, зокрема, низку нежитлових приміщень і територію, на якій товариство вирощує саджанці», – зазначив Сергій Бащук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ