Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Земельні ділянки для учасників АТО перевірять волонтери

На Львівщині волонтери, які допомагають нашим військовим у протистоянні з російським агресором, перевірять кількість земельних ділянок, виданих учасникам АТО. Відповідну ініціативу висловив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка на апаратній нараді.

Зазначимо, що станом на 30 листопада в області зареєстровано 8668 заявок від військовослужбовців АТО на отримання земельних ділянок, з яких щодо 5839 надано дозволи на розроблення проектів землеустрою. Разом з тим кількість демобілізованих військових із зони проведення АТО на Львівщині сягає 5800 осіб.

Враховуючи, що число ділянок суттєво перевищує кількість учасників антитерористичної операції, керівник області дав доручення своєму заступникові Андрію Корнату надати громадським та волонтерським організаціям списки осіб, котрі претендують на землю.

"Не може бути так щоб майже 6 тисяч демобілізованих отримали 8 тисяч земельних ділянок. Тому тут важливо перевірити законність виділення цих земельних наділів. Ні у кого не повинно бути сумнівів, що хтось, користуючись нагодою, "прихопив" собі землі", - підкреслив Олег Синютка.

Додамо, що звернення учасників АТО щодо виділення земельних ділянок розглядаються першочергово. Загалом на території області для них зарезервовано 1346,5 га земель: 331,5 га – для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, 525 га – для ведення садівництва, 7,6 га – для індивідуального дачного будівництва, 482,3 га – для ведення особистого селянського господарства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ