Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Земельні рейдери отримали «зелене світло» – Кужель

Влада дала «зелене світло» земельним рейдерам і позбавила законного права на землю членів садових товариств та кооперативів. Про це заявила заступник голови партії «Сильна Україна» Олександра Кужель, коментуючи внесення урядом змін до розпорядження № 1180 "Про заходи, що забезпечують відновлення та захист права власності на земельні ділянки (користування ними) членів садових товариств, садово-городніх, житлово-будівельних і гаражних кооперативів», ініційованого Держкомпідприємництва у 2009 році. Повідомила прес-служба ЛОО "Сильна Україна".

Це розпорядження зупиняло перетворення садових товариств та інших товариств на обслуговуючі кооперативи, які здобули право володіння земельними ділянками й усім загальним майном.

«До цього двоє-троє підприємливих «ділків» мали право безконтрольно розпоряджатися землею і майном , які належать всім учасникам товариств. Земельні рейдери, прикриваючись статусом обслуговуючих кооперативів, розподіляли ділянки, що належать насамперед найбільш незахищеним – пенсіонерам. Розпорядження № 1180 було покликане зупинити цей процес», – пояснила Олександра Кужель.

За її словами, з прийняттям змін у вказане розпорядження інтереси людей знову опиняться під загрозою. "Хочеться вірити, що внесення змін продиктоване відсутністю професіоналізму і банальним нерозумінням наслідків такого кроку, а не свідомим бажанням полегшити процес перерозподілу землі», – зазначила Олександра Кужель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ