Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Земля не для АТО? У Львові продадуть чотири земельні ділянки

Учора, 21 квітня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати підтримали питання, які стосувалися продажу земельних ділянок у Львові. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Депутати проголосували за те, щоб продати чотири земельні ділянки, три з яких продадуть на аукціоні.

Зокрема, йдеться про продаж земельної ділянки на просп. Червоної Калини, 2-а (ділянка 1) з аукціону під забудову.

Депутати затвердили звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки на  просп. Червоної Калини, 2-а (ділянка 1) площею 0,8471 га, що становить 5 603 397 грн. відповідно до висновку про вартість земельної ділянки від 29.11.2015.

Ділянка знаходиться у власності територіальної громади Львова та призначена для розміщення багаторівневого паркінгу за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Друга ухвала стосувалася продаж земельної ділянки на просп. Червоної Калини, 2-а (ділянка 2) площею 0,3414 га з аукціону під забудову. Згідно звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки вартість її становить 2 343 677 грн, відповідно до висновку про вартість земельної ділянки від 29.11.2015.

Земельна ділянка знаходиться у комунальній власності територіальної громади міста та призначена для розміщення закладу придорожнього сервісу за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Третя ухвала стосувалася продажу земельної ділянки на вул. Генерала М. Юнаківа, 13 площею 0,0870 га з аукціону під забудову. Згідно звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки на  вул. Генерала М. Юнаківа, 13 вартість її становить 1 134 837 грн., відповідно до висновку від 17.09.2015.

Земельна ділянка є у власності територіальної громади Львова і призначена для будівництва та обслуговування 4-поверхового житлового будинку за рахунок земель житлової та громадської забудови.

Ще дві земельні ділянку на вул. Т. Шевченка,  51 продадуть ТзОВ «Шанс». Йдеться про ділянки площею 0,0153 га. Згідно звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки на вул. Т. Шевченка, 51 ціна продажу земельної ділянки загальною площею 0,0153 га становить 170 982 грн. на підставі експертної грошової оцінки (висновок від 07.10.2015.)

Відповідно, депутати вирішили продати ТзОВ «Шанс» земельну ділянку загальною площею 0,0153 га на вул. Т. Шевченка, 51 за рахунок земель житлової та громадської забудови для обслуговування торговельно-складських приміщень.

Окрім того, депутати за цією ж адресою  продовжили ТзОВ «Шанс» термін оренди земельної ділянки терміном на 5 років площею 0,0025 га у межах червоних ліній під нерухомістю з обмеженнями без права капітального будівництва для обслуговування торговельно-складських приміщень за рахунок земель  житлової та громадської забудови.

Голова фракції ВО «Свобода» Маркіян Лопачак зазначив, що дивним виглядає продаж земельних ділянок у той час, коли учасникам АТО у Львівській міській раді кажуть, що вільних земельних ділянок нема.

Він заявив, що у Тернополі, який є меншим від Львова, без проблем дають земельні ділянки для бійців АТО.

«У Львові є можливість давати землю для бійців АТО, але цього не хочуть робити», - заявив Маркіян Лопачак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ