Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Жданов категорично проти приватизації Палацу спорту

Мінмолодьспорту категорично проти приватизації великих спортивних об'єктів державної власності, що потрапили у рекомендаційний список Мінекономрозвитку. Про це на свої сторінці у Фейсбук повідомив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Мова, зокрема, йде про столичний Палац спорту і держпідприємство «СК Атлет», базу ковзанярського спорту «Льодовий стадіон»; спорткомплекс «Авангард».

Вони були включені Мінекономрозвитку в перелік об’єктів державної власності, які підлягають приватизації у найближчі роки.

Міністр заявив, що це було зроблено без жодних на те підстав чи пояснень, без врахування обґрунтованих зауважень, які були надані Мінмолодьспортом.

"Автори переліку пішли всупереч рекомендаціям Уряду про необхідність врахувати позицію Мінмолодьспорту при розробці документу", - додав він. 

"Якщо ми говоримо про столичний Палац спорту (ДП «СК Атлет»), то це один з головних мультифункціональних спортивних майданчиків країни, який дозволяє на високому організаційному рівні проводити національні та престижні міжнародні змагання.

Тільки у 2017 році у Палаці спорту проводились: чемпіонат України з баскетболу, чемпіонат світу з хокею в дивізіоні 1А, міжнародний турнір National Cup зі спортивної гімнастики, 23-й міжнародний турнір зі спортивної боротьби, міжнародний турнір з художньої гімнастики «Кубок Дерюгіної», основний раунд кваліфікації збірних команд до Чемпіонату Європи-2018 з футзалу.

Проведення таких міжнародних змагань на базі Палацу спорту, не лише підвищує престиж України, але й дозволяє залучити тисячі спортсменів, представників офіційних делегацій, вболівальників та спортивних туристів з інших країн. Таким чином, Палац спорту робить значний внесок в підвищення туристичної привабливості нашої держави та економічний розвиток м. Києва.

Будівля держпідприємства «Балет на льоду» (м. Київ) знаходиться на етапі введення в експлуатацію за інвестиційним договором. Тут планується створити Будинок молоді України. Це матиме велике значення для розвитку державної молодіжної політики, сприятиме інтеграції країни у європейський простір. Створення Будинку молоді передбачено Угодою про Асоціацію України з ЄС, указами Президента України та державною цільовою соціальною програмою «Молодь України» на 2016-2020 роки.

На базі спорткомплексу «Авангард» (м. Київ) планується створити сучасний хокейний комплекс, триває виконання передпроектних робіт. Нагадаю, що раніше на реконструкцію цього об’єкту та розбудову нової хокейної арени було виділено значні бюджетні кошти, закуплено дороге обладнання. Однак вони були розкрадені за часів режиму Януковича. Лише після перемоги Майдану спорткомплекс вдалося повернути до держвласності та зупинити його знищення.

Що стосується «Льодового стадіону» (м. Київ), то він є важливою базою для ковзанярського спорту, де проводяться чемпіонати і кубки України. Тут також проходять змагання з тенісу для дітей під егідою Федерації тенісу України", - йдеться в повідомленні на Фейсбук-сторінці Ігоря Жданова. 

Жданов наголосив, що дії Мінекономрозвитку викликають велику стурбованість у представників спортивної і молодіжної громади країни. Водночас позиція міністерства непохитна  - вказані об’єкти не можуть бути приватизовані у короткостроковій чи довгостроковій перспективі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ