Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Жебрівський: Ситуація з виборами є напруженою у двох містах

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявляє, що у двох містах підконтрольної Києву Донецької області - в Красноармійську та Маріуполі залишається напруженою ситуація з проведенням виборів до місцевих органів влади. Про це він сказав в ефірі телеканалу "112-Україна" в суботу.

"У Красноармійську пізно вночі в п'ятницю ухвалено рішення про передрукування бюлетенів, оскільки з 12 партій, які беруть участь у виборах міськради, в 10 назвах допущено помилку. Вони ухвалили рішення передруковувати бюлетені в якомусь ФОП у Краматорську. Ми перевіряємо ситуацію", - зазначив Жебрівський.

За його словами, також ситуація залишається напруженою в Маріуполі, де у п'ятницю ЦВК заборонила тервиборчкому передруковувати бюлетені.

"О 9:00 мала зібратися теркомісія, однак вони там посварилися. Однією з умов був переїзд теркомісії з будівлі "Метінвесту" в комунальне приміщення, однак це рішення не пройшло і об 11:00 мало розпочатися ще одне засідання", - сказав Жебрівський.

Він також зазначив, що в області не спостерігається особливого порушення "дня тиші" з боку партій і кандидатів.

У свою чергу, як повідомляє місцеве видання "Маріупольські новини", на засіданні Маріупольської виборчої комісії о 9:00 сталася бійка.

"Так, одному з нових членів партії не дали скласти присягу, оскільки, за словами присутніх, він не мав на це права. На місце події знову викликали наряд міліції. Наразі правоохоронці встановлюють обставини події та складають акти", - повідомляє видання.

У прес-службі міськуправління міліції повідомили, що о 09:45 надійшло повідомлення від секретаря Маріупольської міської виборчої комісії про те, що їй погрожують фізичною розправою кандидати в депутати від різних партій. На місце виїхала слідчо-оперативна група Іллічівського РВ Маріупольського МУ. Правоохоронці проводять перевірку цього повідомлення.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ