Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жінок до Львівської обласної ради веде «Свобода»

Жінок до Львівської обласної ради веде ВО «Свобода». Такі висновки Гал-інфо зробило, проаналізувавши персональний склад новообраної Львівської обласної ради. Згідно з нашими підрахунками, жіноче представництво в обласній раді від загального складу становить 7,8%.

Цікавим є те, що найбільше жінок до Львівської обласної ради прийшло від ВО «Свободи», а саме сім – це Ірина Фаріон, Ірина Сех, Олеся Байко, Галина Чорна, Галина Пирч, Олександра Небожук, Ольга Поліщак.

Також по одній представниці слабкої статі провели до облради «Фронт змін» – Ганну Костюк та партія «УДАР» – Оксана Юринець. Всього у Львівській обласній раді VІ демократичного скликання буде працювати дев’ять жінок, а це 7,8% від загального складу обласної ради.

Для того, щоб з’ясувати, чи така переважаюча більшість жінок у фракції ВО «Свободи» щодо інших фракцій дає підстави говорити про те, що жінки перейняли радикальну риторику партії та в якійсь мірі радикалізувалися, Гал-інфо звернулося за поясненням до політичного психолога, кандидата політичних наук, доцента кафедри політології Львівського національного університету імені Івана Франка Оксани Шурко.

Експерт переконана, що про радикалізацію жіноцтва чи якийсь особливий вплив політичної риторики на жіночу частину електорату навіть не йде мова, адже все залежить від особливостей та стратегій гендерної політики кожної окремої партії.

«Гендерна політика партії не дає підстав стверджувати про радикалізацію жіночої частини суспільства, до прикладу в Радянському Союзі була витримана квота 20% чи 15% жінок у представництві рад, але це ж не свідчило про те, що радянські жінки перейняли радикальні позиції Компартії та надмірно радикалізувалися», - повідомила Оксана Шурко.

Нагадаємо, що в Львівській обласній раді V демократичного скликання було представлено також дев’ять жінок, але потім їх залишилося вісім.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ