Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Журналіст: петиції з сайту президента можуть знімати "за замовленням"

Співробітники Адміністрації Президента, які модерують розділ "Електронні петиції", перевищили свої повноваження і порушили закон, коли зняли з голосування електронну петицію про позбавлення Вадима Новинського громадянства України. Про це у своєму блозі заявив журналіст Олексій Курпас.

За його словами, "петицію, яка на кінець грудня набрала вже 20 тисяч голосів, нібито зняли через те, що вона порушує права людини, що суперечить Конституції України".

"Дожилися, вже якийсь клерк вирішує, що конституційно, а що ні. Навіщо нам тоді КС, нехай все вирішується в АП, адже вони там майстри на всі руки. Саме смішне і сумне одночасно: у законі "Про звернення громадян" відсутня норма, яка дозволяє зняти петицію з причини "не відповідає Конституції". Відсутня, і крапка, - зазначає Олексій Курпас. - Правда, виникає ряд питань. Якщо вже петиція дійсно порушувала права Новинського, то чому вона провисіла на сайті 63 дні...два місяці? Чому її прибрали тільки тоді, коли вона набрала 20 тисяч голосів...і до кінця голосування залишалося 30 днів...".

Журналіст припускає, що "петицію могли прибрати "на замовлення", адже не так давно Президент розглядав звернення громадян про позбавлення громадянства за сепаратизм". І ту петицію ніхто не знімав з розгляду, додав блогер.

"У США позбавляють громадянства за зраду. В Україні, схоже, лише заохочують за це. Людина щотижня літає до сім'ї в Пітер, має бізнес з особистим другом Путіна, і залишається при цьому недоторканним в Україні. Я не кажу про розслідування кримінальних справ про банкрутства і рейдерські захоплення. Вадика оберігають навіть від якихось електронних петицій", - резюмував Курпас.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ