Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Журналісти України не дадуть зам’яти факт нападу нардепа-„регіонала” Олега Калашникова на кореспондентів телеканалу СТБ

Справу про напад нардепа-„регіонала” Олега Калашникова на працівників СТБ хочуть зам’яти. Такий висновок роблять представники правозахисних організацій та Незалежної медіа-профспілки України. 
Директор правозахисної організації "Інститут масової інформації" Вікторія Сюмар, коментуючи рішення головного управління МВС, яке не виявило порушень службових обов'язків правоохоронцями, котрі перебували поруч з місцем інциденту, зазначає: „Виглядає так, що історію перешкоджання депутатом Калашниковим журналістській роботі і факт побиття оператора телеканалу СТБ просто хочуть зам’яти”.
Такий висновок Вікторія Сюмар робить, аналізуючи позицію головного управління МВС визнати правильною поведінку міліціонерів при зіткненні депутата та кореспондентів телеканалу СТБ. „Хочу додати, що саме до таких висновків спонукає мене подібний випадок, який був „зам’ятий” правоохоронцями у Харкові, коли депутат Шансов побив фотокореспондента  Reuters. І незважаючи на ряд відеозаписів, на котрих було чітко зафіксовано факт нападу депутата Шансова на фотокореспондента Reuters, правоохоронні органи не побачили в діях згаданого депутата порушення законодавства України”, – розповіла кореспонденту „Гал-info” Вікторія Сюмар. 
Щодо подальших дій, то директор правозахисної організації "Інститут масової інформації" наголошує, що об’єднання  журналістів зробить все для того, аби депутат Калашников відповів за свій вчинок. „На даний час я не хочу поки що розголошувати наші подальші дії, проте можу запевнити, що подальша реакція журналістських кіл на все, що відбувається та стосується цього інциденту, обов’язково буде. Якою саме – ще наразі погоджується”,  - наголосила Вікторія Сюмар.
Голова Незалежної медіа-спілки Львівщини Богдан Куфрик в коментарі „Гал-info” зазначив, що він повністю підтримує Вікторію Сюмар в плані розгортання подій у справі - Калашников – кореспонденти СТБ.
„Я погоджуюсь з тим, що пояснення головного управління МВС щодо дій правоохоронців під час нападу Олега Калашникова на знімальну групу СТБ не є дуже переконливими. Дійсно, складається враження, що справу хочуть закрити. І що ще цікаво, що ніяких реальних дій, незважаючи на вимогу тисячі журналістів України, з боку соратників Калашникова Ганни Герман і Тараса Чорновола, які відразу після конфлікту заявляли, що Калашникова буде покарано, не спостерігається”, – зазначає Богдан Куфрик.
Своєю чергою, народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань свободи слова Ганна Герман заявила „Гал-info”, що вона сказала вже все, що хотіла, стосовно сутички нардепа Калашникова зі знімальною групою телеканалу СТБ. „Моя позиція була і є чітка, позиція прем’єра Януковича теж чітка, чіткою є і позиція фракції та президії Партії регіонів”, – наголосила Ганна Герман після прохання прокоментувати рішення головного управління МВС стосовно поведінки міліціонерів під час вищезгаданого інциденту.
Як повідомлялося раніше народний депутат України Ганна Герман після інциденту нардепа Калашникова зі знімальною групою телеканалу СТБ вимагала від свого однопартійця вибачень перед кореспондентами СТБ. Окрім цього, вона вимагала від колег по фракції та лідера Партії регіонів належно оцінити дії Олега Калашникова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ