Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Життя зірки німих комедій Роско Арбакла зламала одна вечірка
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Життя зірки німих комедій Роско Арбакла зламала одна вечірка

Початок 20 століття був золотим часом для зірки німих комедій. На піку кар’єри актор заробляв по $1 мільйону на рік (близько $13 мільйонів на сучасні гроші)

Зайва вага була частиною амплуа, але в реальному житті Арбакл не любив прізвисько «Товстун». Роско народився дуже великим — 5,9 кілограмів. Це підірвало здоров’я матері, вона постійно хворіла і рано померла. Не схильний до повноти батько вважав хлопчика чужою дитиною.

1921 року в Арбакла з’явився новий привід ненавидіти свою вагу. 5 вересня він взяв кілька вихідних і забронював для вечірки три готельних номери.

В одному з них пізніше виявили 26-річну актрису Вірджинію Рапп. У неї був порваний сечовий міхур, і в лікарні жінка померла від перитоніту. У маренні актриса говорила: «Арбакл зробив це», «Він зробив мені боляче». Подруга Рапп заявила, що це було зґвалтування. Поліція — що міхур Рапп лопнув під вагою тіла Арбакла.

Арбакл переконував, що виявив сильно п’яну актрису в туалеті та відніс її до спальні, але не займався з нею сексом. Преса змагалася в гучних заголовках. Громадськість вимагала страти. Кіношники боялися виступити на захист.

4 грудня 1921 року, присяжні оголосили, що не змогли ухвалити спільне рішення і зайшли в глухий кут. Так само завершився другий процес. На час третього суду фільми Арбакла заборонили до показу, він став ізгоєм.

Адвокати отримати чимало свідчень про життя загиблої. Дівчина часто і багато пила, хворіла на хронічний цистит. У неї було кілька абортів, останній був зроблений буквально перед вечіркою. Лікарі підтвердили, що внутрішні чинники могли призвести до розриву сечового міхура. Присяжні заявили, що Арбакл невинний, вибачилися і зняли всі звинувачення.

Але було пізно. В очах публіки актор залишився гвалтівником. Йому більше не пропонували ролей. Дружина подала на розлучення. Він заборгував адвокатам понад $700 000 ($9 мільйонів у цінах 2017 року). Продав будинок, колекцію машин. Запив.

Роско Арбакл помер від серцевого нападу в 46.

WAS

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ