Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Зловмисник, що прикинувся покупцем, вистрелив у власницю авто

На Львівщині підприємець незаконно заволодів автомобілем, вистреливши власниці у голову. Зловмисник затриманий, йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі, повідомила прес-служба ГУ Національної поліції у Львівській області.

У Золочівський відділ поліції, 25 листопада о 14.50, звернувся за допомогою 35-річний місцевий мешканець. Чоловік розповів, що близько двадцяти хвилин тому до нього на мобільний зателефонувала сестра, проте розмови не відбулось. За словами заявника, він почув лише крик сестри «…відпустіть мене, не тримайте мою руку…», зрозумів, що сталось щось недобре та звернувся у поліцію.

Також чоловік розповів, що його 31-річна сестра, котра мешкає в одному з сіл Золочівського району, мала намір продати свій автомобіль «Фольксваген Транспортер» і у той день збиралась їхати ним у місто Броди.

Як встановили правоохоронці, жінка  заїхала у Золочів, де зустрілась з 29-річним приватним підприємцем, мешканцем міста Броди, котрий нібито хотів придбати її автомобіль. В подальшому поліцейські з’ясували, що насправді зловмисник прийшов на зустріч з наміром незаконно заволодіти транспортним засобом.

Під час зустрічі чоловік силою заштовхав власницю «Фольксвагена» у салон авто, прикував кайданками до сидіння та поїхав у напрямку Бродів. Оскільки жертва кричала та пручалась, зловмисник вистрелив їй у голову з травматичного пістолета «Форт». Як пізніше встановили медики, потерпіла отримала «наскрізне вогнепальне поранення тімяної ділянки голови».

За кілька кілометрів від міста Броди зловмисник звернув на польову дорогу, де автомобіль застряг у болоті. Самостійно виїхати з багнюки чоловік не зміг, тому залишив автомобіль і почав втікати. Проте далеко не втік – його затримали працівники Бродівського відділення поліції. Потерпілу госпіталізовано до Бродівської центральної районної лікарні. Її стан оцінюється як критичний.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Згідно ст.208 КПК України зловмисник затриманий. Невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу. Поліцейські проводять досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ