Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ЗМІ анонсували можливий арешт Продана

ЗМІ: В понеділок главу Міненерго Продана можуть заарештувати під час допиту в ГПУ. Повідомило інтернет видання "Гордон".

Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана можуть заарештувати в понеділок, 10 листопада, під час допиту в ГПУ. Про це повідомило джерело в правоохоронних органах.

За інформацією джерела, кримінальне провадження, в рамках якого відбудеться допит міністра Продана, відкрито слідчими Генеральної прокуратури України після проведення останнього засідання РНБО.

"Після проведення РНБО 4 листопада слідчим дано вказівку відкрити кримінальне провадження і допитати міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Продана. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто за фактом розтрати, привласнення чи заволодіння майна шляхом зловживання службовим становищем ", - відзначило джерело.

Крім того, за його словами, ймовірно, що протягом вихідних слідчі ГПУ мають підготувати та подати до суду клопотання про арешт Продана.

На засіданні РНБО, що відбулося 4 листопада президент Петро Порошенко висловив припущення, що вугілля в Південно-Африканській Республіці закуповується за ціною, яка перевищує ринкову. У зв'язку з цим 6 листопада ГПУ провела перші обшуки і допити в Міненерго.

Інтернет видання "Гордон"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ