Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

ЗМІ: Керівника Маріупольської міліції повісили терористи

Керівника Маріупольського міськуправління міліції Валерія Андрощука, який раніше був викрадений сепаратистами, знайшли повішеним. Про це повідомляє видання Остров, посилаючи на власні джерела в правоохоронних органах.

Згідно з інформацією, Андрощука знайшли 10 травня в районі маріупольського аеропорту.

Водночас проросійський сайт Новороссия, який служить рупором для нагнітання сепаратистських настроїв на Південному Сході України, пише, що міліціонера засудив до смерті "народний суд".

""Народний суд", як надзвичайний юридичний орган на правах військового трибуналу, засудив Андрощука Валерія Миколайовича до вищої міри покарання. Вирок приведений у виконання на осиці в лісосмузі на північній околиці Маріуполя бійцями батальйону "пам'яті 2 травня" Луганської народної армії", - пише сайт.

Так зване ЗМІ, яке виправдовує дії терористів, вказує, що нібито Андрощук "спробував віддати наказ своїм підопічним про розгін із застосуванням вогнепальної зброї демонстрацій городян 9 травня".

"Після відмови міліціонерів виконати злочинний наказ Андрощук вистрілив в одного з товаришів по службі, закрився в своєму кабінеті і викликав по рації на підмогу загін Національної гвардії", - пише сайт "Новороссия".

Як відомо, 9 травня начальника маріупольської міліції Валерія Андрощука викрали терористи.

Про це повідомив політик Олег Ляшко на своїй сторінці у Фейсбук.

Він підкреслив, що Андрощук не зрадив присязі і тримався до останнього.

"З палаючої будівлі УВС його на машині намагався вивезти один відставник. Їх авто підрізав джип, бойовики поранили ножем водія, а Андрощука запхали в багажник і повезли у невідомому напрямку", - написав Ляшко.

9 травня, у п'ятницю групою терористів близько 60 осіб, озброєних автоматичною зброєю, була зроблена атака на міськвідділ міліції.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ