Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ЗМІ: Єфремову оберуть запобіжний захід 2 серпня у Печерському райсуді Києва

У вівторок, 2 серпня, в Печерському суді Києва відбудеться судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Олександру Єфремову.

Про це повідомляють джерела РБК-Україна.

Засідання розпочнеться о 10:00 у приміщенні суду за адресою Хрещатик, 42-а.

За інформацією РБК-Україна, представники звинувачення будуть вимагати заарештувати Олександра Єфремова на 2 місяці.

Судове засідання в Печерському райсуді буде проходити під посиленим наглядом поліції.

Крім цього, в соціальних мережах вже почалася підготовка до безстрокової акції з метою створення громадського тиску на суд та взяття Олександра Єфремова під варту. Активісти закликають всіх вийти під будівлю суду 2 серпня і поширюють новини під хештегами #StopЄфрємов #StopSeparatizm #стоп_сепаратизм

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази щодо ролі Олександра Єфремова в організації так званої луганської народної республіки.

За версією слідства, дізнавшись про наявне розслідування, Олександр Єфремов вирішив покинути країну і сховатися у Відні, де проживає його син.

Генеральна прокуратура підозрює колишнього голову фракції Партії регіонів у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем, майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), вчинення умисних дій з метою зміни територіальних меж України, що призвело до смерті людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України), а також у здійсненні організаційного та іншого сприяння створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Зазначені статті не передбачають вихід підозрюваного під заставу чи інші форми поруки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ