Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЗМІ: Євросоюз скасує візи для України та Грузії з середини 2016 року

Разом з громадянами Туреччини вигодами безвізового режиму з ЄС в наступному році зможуть скористатися також українці та грузини. Про це у середу, 9 грудня, інформує німецьке видання Die Welt з посиланням на власні анонімні джерела у дипломатичних колах. "Безвізовий режим розпочнеться для двох країн з середини 2016 року", - повідомили високопоставлені джерела видання.

Підстави для цього надасть звіт Європейської Комісії, який буде представлений 15 грудня 2015 року. У Києва та Тбілісі є всі підстави розраховувати на позитивний тон цього звіту, зазначають джерела. Саме цей документ є передумовою очікуваної згоди країн-членів ЄС на безвізовий режим. Утім, Києву ще до весни 2016 року слід попрацювати над деякими сферами, приміром, у боротьбі з корупцією.

Безвізовий режим також має стати підтримкою політики чинного президента країни Петра Порошенка за зусилля, докладені у проведенні реформ, пише Die Welt. У майбутньому громадянам з обох країн можна буде вільно перебувати на території Євросоюзу упродовж трьох місяців на кожні півроку. Утім, газета додає, що це ще не означатиме автоматичного дозволу на працевлаштування у країнах-членах ЄС.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ