Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЗМІ знайшли докази російського громадянства мерів Одеси та Добропілля

Журналісти Іван Оберемко та Денис Казанський знайшли в російському відкритому реєстрі Федеральної податкової служби докази наявності російського громадянства у мера Одеси Геннадія Труханова та у мера Добропілля Донецької області Андрія Аксьонова, - Еспресо.

Про це журналісти написали на своїх сторінках у Facebook.

"Пару днів тому публікував інформацію, що мер Добропілля Андрій Аксьонов виявився громадянином Росії. Відповідний документ опублікував народний депутат Дмитро Лубінець. Після цього деякі люди засумнівалися в правдивості документа. Мовляв, роздруківка нічого не доводить і т.д. Але докази того, що Аксьонов - російський громадянин, можна знайти у відкритому реєстрі Федеральної податкової служби Росії. Сайт видає нам ІПН платника податків Андрія Аксьонова - 920454439413. Такий громадянин дійсно є", - написав Казанський.

Журналіст зазначив, що, таким чином, Аксьнов не має права обіймати посаду мера прифронтового міста і в Добропіллі необхідно проводити перевибори. Казанський також розкритикував українські правоохоронні структури, що дозволили громадянину Росії балотуватися на виборах в українському місті під час війни.

Іван Оберемко, побачивши допис Казанського, перевірив на предмет громадянства Росії одеського мера Геннадія Труханова та виявив, що той також є росіянином.

"Пробив у цьому ж реєстрі пана Гєну Труханова, міського голову Одеси, а точніше його раніше злиті паспортні дані. Так, дані актуальні, видається ідентифікаційний номер. Алло, СБУ? Алло, журналісти? Всім привіт, приймайте клієнта. Сподіваюсь, політики, що тисли Труханову його російську руку, теж не залишаться осторонь і прокоментують щось про улюблених агентів Кремля і таке інше", - написав Оберемко.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ