Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Золочівська РДА розгляне питання щодо реконструкції Поморянського замку лише після затвердження держбюджету на 2007 рік

Питання щодо реконструкції Поморянського замку РДА Золочева розгляне лише після затвердження бюджету на наступний рік – про це „Гал-іnfo” повідомив головний архітектор Золочівської РДА Роман Барчук.

За його словами, лише тоді будуть приймати і розглядати проекти щодо реконструкції Поморянського замку. Цього року жодні реставраційні роботи на території замку не проводились через відсутність фінансування.
Нагадаємо, що Поморянський замок Золочівського району є пам'яткою архітектури XVI-XVII ст. В 1498-1506 р.р. селище Поморяни було знищено, а замок згорів. Після цього місто та кам'яний замок відбудували. Замок до спалення був двоповерховою чотирикутною замкнененою спорудою з круглими наріжними баштами і невеликим внутрішнім двором. Замок був оточений ровом, що заповнювався водою з річки Золотої Липи, та рядом оборонних мурів. У середині ХVII ст. Поморяни і замок переживають крайній занепад. В кінці XVIII ст. Еразм Прушинський відреставрував і пристосував два крила замку під житлові приміщення. Південне крило обвалилося, брама з вежею, західне, північне крило та три башти розібрано. До сьогодні збереглись два крила замку висотою в два поверхи. Після війни в Поморянському замку розташували училище. В кінці 1970-х училище відселене. З того часу замок не використовується.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ