Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Золоті руки» авіаційного техніка

Капітан Сергій Антіпін прийшов до Збройних Сил 42 роки тому. Він - авіаційний технік з планеру та двигунів групи регламенту та ремонту засобів наземного обладнання та планеру технічно-експлуатаційної частини 831 бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» ПС ЗСУ. Крізь його «золоті руки» пройшов не один літак і жодних нарікань ніколи не було.

Сергій Вікторович зростав на березі моря - у місті Скадовську Херсонської області. Проте мріяв про небо. З 4-го класу захоплювався авіамоделюванням. Виготовляв власноруч радіокеровані копії літаків, доробляв двигуни, виступав на змаганнях. І мріяв колись самостійно піднімати у повітря бойові літаки. В 1974 році намагався поступити до Кременчуцького льотного училища, але, на жаль, не пройшов медичну комісію по зору. Хлопець вирішив не опускати руки. Розповівши про роботу тунельного діоду, Сергій Антіпін вразив приймальну комісію Калінінградського військового авіаційного училища. За три роки здобув фах авіаційного техніка.

З 1978 по 1982 роки проходив службу в Туркестанському військовому окрузі, а в січні 1980 року був відряджений для проходження служби до Демократичної республіки Афганістан. Про той період Сергій Вікторович може розповідати годинами: про те, як піднімався у повітря, як пильно вдивлявся у гірську місцину, що пропливала під літаком, та ретельно шукав вогневі точки на землі. Капітан Сергій Антіпін пригадує, як обстрілювались аеродроми, як хотілось, дуже хотілось жити, як прилітали «Чорні тюльпани» та як ховали загиблих побратимів…

У 1982 році він потрапив на службу до Польщі, гарнізон Ключово, на посаду начальника ТЕЧ ланки. Через п’ять років Сергій Антіпін прибув до міста Миргорода Полтавської області, де проходив службу на посадах старшого авіаційного техніка, начальника ТЕЧ ланки, начальника групи регламенту та ремонту засобів наземного обладнання та планеру технічно-експлуатаційної частини авіаційної техніки і в 1997 році звільнився з лав Збройних Сил України в запас.

На пенсії Сергій Вікторович працював і охоронцем, і водієм. Проте небо продовжувало кликати і в липні 2010 року він повернувся до 831 бригади тактичної авіації в якості працівника Збройних Сил України. От вже 7 років Сергій Антіпін безперервно працює в технічно-експлуатаційній частині авіаційної техніки.

Сьогодні, в день свого народження, Сергій Вікторович найбільше мріє про мир та хоча б ще раз піднятися у повітря. 

Офіцер – прес-секретар 831 бригади тактичної авіації лейтенант Світлана БОРИСОВА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ