Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Зросте ціна на світло для ліхтарів та електротранспорту

З 1 січня 2017 року за електроенергію на потреби вуличного освітлення та електротранспорту платитимуть на загальних підставах згідно з постановами Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері комунальних послуг (НКРЕКП). Про це повідомила прес-служба ПАТ «Львівобленерго».

Так, якщо раніше за вуличне освітлення споживачі оплачували лише 60% від тарифу в нічний час (коефіцієнт 0,6), то з початку цього року платити потрібно буде повну вартість електроенергії, без понижуючих коефіцієнтів. Відповідні зміни закріплені Постановою НКРЕКП від 15 грудня 2016 року №2210. 

Іншою Постановою від 24 листопада 2016 року №2021 НКРЕКП відмінила окремий (пільговий) тариф для міського електричного транспорту.

«В січні 2017 року тариф для юридичних споживачів ІІ класу (менше 35 кВ), в тому числі для вуличного освітлення та електротранспорту, складає 188,88 коп. за кВт/год без ПДВ, для споживачів І класу (35 кВ і вище) — 152,44 коп. за кВт/год без ПДВ»,  — розповідає начальник відділу електропостачання ПАТ «Львівобленерго» Любомира Романишин.

У ПАТ «Львівобленерго» радять звернути увагу,  що для юридичних  споживачів , за наявності окремого обліку споживання електроенергії за періодами часу, розрахунки можуть  проводитись за тарифами, диференційованими за періодом часу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ