Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зубко доручив якнайшвидше усунути перешкоди у діяльності ОСББ

Зубко доручив міністерствам та відомствам якнайшвидше усунути перешкоди у діяльності ОСББ, - прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

«Ми визначили низку проблемних питань щодо функціонування в Україні ОСББ, які мають бути вирішені впродовж листопада-грудня. Надано відповідні доручення усім задіяним міністерствам та установам», - наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального, розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у Харкові за результатами наради з головами правління ОСББ Харківської області.

«НКРЕКП має прискорити внесення змін до Правил користування електричною енергією щодо скасування авансової оплати за електричну енергію ОСББ. Представникам Міненерговугілля, НКРЕКП та Мінрегіону необхідно врегулювати питання недоцільності встановлення загальнобудинкових газових лічильників, подавши до Уряду узгодженні пропозиції», - підкреслив Геннадій Зубко.

Він також повідомив, що Мінрегіон спільно з Мінсоцполітики мають напрацювати порядок дій ОСББ для отримання компенсацій пільг та субсидій з оплати ЖКП, а також поінформувати структури соціального захисту. «Наша мета – вивільнити шлях для масового впровадження в Україні ОСББ, зняти перешкоди, що гальмують розвиток системи. Міненерговугілля, НКРЕКП та Мінрегіон мають врегулювати питання правонаступництва ОСББ боргів з оплати за спожиті енергоносії, накопичені підприємствами, на балансі яких знаходилася котельня, у разі її передачі об'єднанню. Крім того, Мінрегіон разом із Мін’юстом опрацюють проблемні питання реєстрації ОСББ як юридичних осіб, отримання інформації про співвласників багатоквартирного будинку», - зауважив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ