Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд пропонує зробити полігон для сміття в межах Львова

Учора, 21 червня, під час наради за участі віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка було запропоновано владі Львова розглянути можливість облаштування тимчасового полігону для ТПВ у межах міста. Йдеться про ділянку поблизу ТЕЦ-2 на вул Пластовій, на якій «Львівтеплоенерго» має намір будувати сміттєспалювальний завод, передає Гал-інфо.
Фото - прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначив міський голова Львова під час наради, вирішення проблеми вивозу сміття зі Львова неможливе без ділянки під тимчасовий полігон для складування ТПВ.

Своєю чергою віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко зазначив, що будівництво тимчасового полігону ТПВ повинно мати якийсь сенс.

Саме тому він запропонував облаштувати тимчасовий полігон саме на території ТЕЦ-2.

«Чому ми сьогодні на базі ТЕЦ-2 не можемо зробити тимчасовий полігон? Навіщо нам шукати місце, яке через два роки нікому не потрібне? Громади не повинні після цих двох років залишитися сам на сам з проблемою. Мерам міст також не просто, адже у них також є активісти, які проти. Я думаю, що тут треба запропонувати довгострокові договори для тих, хто готовий у цьому напрямку працювати», - сказав Геннадій Зубко.

Також він заявив про потребу долучити інші області до допомоги Львову.

Ідею віце-прем’єр-міністра підтримав і голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Садовий та Зубко винесли сміття з хати

Натомість Андрій Садовий запевнив, що біля ТЕЦ-2 нема землі під полігон ТПВ.

«Можливо, варто долучити до обговорення експертне середовище?», - сказав Садовий.

В якості експерта Геннадій Зубко запропонував свого заступника Едуарда Кругляка, який заявив, що ділянка біля ТЕЦ -2  дозволяє облаштувати там тимчасовий полігон.

За його словами, ділянка біля ТЕЦ-2 має 124 га землі, а для облаштування тимчасового полігону потрібно 7-8 га, тому там цілком можливо облаштувати полігон ТПВ.

Натомість Садовий продовжував наполягати на обговоренні в експертному полі. Своєю чергою Геннадій Зубко заявив, що мер Львова не має бажання вирішити це питання.

У Львові нагромадилось рекордних 11,5 тис. тонн сміття

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, під час брифінгу Андрій Садовий заявив, що робити тимчасовий полігон на території Львова неможливо.

«Тут є проблеми законодавчі, а Львів - це надзвичайно компактне місто. Нам потрібен резервний полігон замість Грибовицького, який обслуговував Львів та чотири райони області. Знайти місце під резервний полігон просто, бо у нас є військові бази, де були ракети, хімічні субстанції. Я також очікую, що така ділянка буде запропонована місту. Ми знаємо, де будемо будувати завод. Нас цікавить можливість вивозити відходи, поки ми не матимемо завод», - сказав Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ