Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Зубко: Військові не дали захопити Авдїівку

Наступ бойовиків на Авдіївку мав на меті загострити ситуацію й посіяти паніку серед людей. Про це сказав віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, виступаючи з трибуни Верховної Ради в рамках години уряду у парламенті.

"Якщо в перші дні, з 29 січня, відбувалося 400-800-1000 обстрілів на день, то, якщо порахувати за останні три дні обстрілу промзони в Авдіївці й безпосередньо міста, – це було 3,5 тисячі обстрілів. Це 10 тисяч тон металу, яка практично опустилася на голови наших військових, які зробили неможливим захоплення міста", – сказав він.

"А саме такою метою – загострення ситуації, паніка серед людей, не дати можливості існування місту – була основна мета наступу окупаційних сил", – заявив Зубко.

"Коли ми кожен день чекали режиму "тиші", щоб провести відновлювальні роботи, ремонтні бригади постійно обстрілювали, коли вони виходили на роботи. 1 лютого було обстріляно центр міста – школу №2, наметове містечко, де загинув працівник ДСНС і мирна мешканка Авдіївки", – констатував віце-прем’єр.

Він подякував голові Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлу Жебрівському за те, що той "особисто очолив колону ремонтників в останній день", коли вдалося-таки відремонтувати лінії електропередач.

Віце-прем’єр також подякував місії ОБСЄ.

"Це була дуже гостра ситуація, і вона була втримана", – сказав він.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ