Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Звернення Міхеїла Саакашвілі з приводу сьомої річниці нападу Росії на Грузію

Звернення Міхеїла Саакашвілі з приводу сьомої річниці нападу Росії на Грузію.

"Звернення грузинською мовою у зв'язку з 7 - річчям вторгнення 100 - тисячної російської армії в Грузію.

Пізно ввечері 7 серпня 2008 року після отримання неспростовних даних про проникнення масових колон російської бронетехніки через Рокський тунель на територію Грузії і після багатьох днів обстрілу з контрольованою російськими офіцерами та їх місцевими найманцями мирних жителів, я прийняв рішеннянаправити грузинську армію для перехоплення російських сил і зупинки їх просування. У перші ж години бійці 2-ої бригади під командуванням генерала Каланадзе підбили колону російських танків і важко поранили командуючого російської 58-ої армії, генерала Гурулева. Після цього росіяни підняли в повітря більше 200 літаків і вертольотів, і стали масово бомбити всю територію Грузії. Завдяки поставленої Україною ППО, ми підбили 14 літальних апаратів, після чого запас ракет системи Бук вичерпався. Після кількох днів героїчного опору, і щоб уникнути оточення, наші війська почали відходити на захист столиці, а росіяни отримали наказ рушити на столицю для повалення мого уряду. У цей час сотні тисяч тбилисців вийшли на вулиці та в умовах загрози розбомбити мирний мітинг в центрі Тбілісі відмовилися залишати вулиці і безперервно протестували проти агресії. Кличем тих днів стало: «Грузія ніколи не здається». У Тбілісі прилетіли лідери європейських країн, включаючи Президента України, і встали з народом. В результаті такої єдності і загальної міжнародної підтримки, особливо після оголошення США військової гуманітарної операції в підтримку грузинської демократії, Путін був змушений зупиниться біля кордонів Тбілісі. Не дивлячись на захоплення додаткових шматків нашій території, Росія не могла вирішити жадне зі своїх стратегічних завдань. Грузія продовжувала розвиватися, Євросоюз оголосив про створення програми "Східного партнерства", практично ніхто не визнав захоплення території. 

Сьогодні ця боротьба продовжується в Україні. Начальник штабу 58-ої арміі воює на Донбасі, а генерал Каламадзе допомагає готувати українських захисників. Спільними зусиллями ми доведемо цю боротьбу до перемоги", -  Міхеїл Саакашвілі.

 

Звернення грузинською мовою у зв'язку з 7 - річчям вторгнення 100 - тисячної російської армії в Грузію.Пізно ввечері 7...

Posted by Mikheil Saakashvili on 7 серпня 2015 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ