Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З'явився автомат, який дарує призи за пластикові пляшки

Перший в Україні автомат, у який потрібно викидати сміття з пластику за подарунки, встановили у Харкові. Так розробники ноу-хау хочуть привернути увагу місцевих до сортування відходів. Впевнені: спеціальних контейнерів, які розставили по всьому місту, для цього замало. Вони не спонукають людей до грамотного поводження зі сміттям.

На думку розробників, у країні потрібно не тільки карати за неправильний викид сміття, а й заохочувати, якщо людина правильно сортує відходи, пише Сегодня.

Автомат працює за принципом: "Закинь пляшку – забери сувенір". Поки що призи розраховані тільки на дітей. Так, можна отримати: календарик, магніт або машинку. Якщо проект стане популярним серед місцевих, то з автоматів почнуть випадати бонусні картки. На кожній буде вказана сума балів, якітпотім можна обміняти на "дорослий" подарунок в спеціальному інтернет-магазині. Його розробкою вже займаються.

Поки що автомат працює в тестовому режимі. Розробники слідкують за реакцією людей і паралельно займаються патентуванням свого винаходу. Якщо ідея приживеться, невдовзі такі з'являться по всій Україні.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ